" " " " " "

המחלקה לעיצוב פנים מבנה וסביבה

ראש המחלקה: אדר' מיכל ברעוז
משך הלימודים לתואר בוגר: 4 שנים (160 נקודות זכות)

המחלקה מעניקה תואר בוגר בעיצוב פנים, מבנה וסביבה - Bachelor of Design - Interior Building & Environment Design

הרבה שואלים אותנו על העתיד, אבל האמת שאנחנו לא יודעים בדיוק איך עיצוב חלל ייראה בעוד כמה שנים.

בימנו יש כל כך הרבה שינויים טכנולוגיים, חברתיים וכלכליים שקשה לנבא מה יהיה הדבר הבא. חשבו רק על איך הסמארטפון שינה את העיר בחמש שנים האחרונות. האם אנחנו צריכים לעצב ערים באותו האופן? ומה עם פייסבוק LIVE והשפעתו על החדר שאני מראה לעולם? או העובדה שדור ה-Y קונים היום יותר חוויות ממוצרים? או שסורקים תלת ממדיים משוכללים מאפשרים לנו לייצר תמונה כמעט מדויקת של שטחי נוף וטבע? האם אנחנו  יכולים ללמד ולחשוב על עיצוב באותו האופן כמו לפני, נאמר, 10 שנים? אנחנו חושבים שלא, ומחפשים את האנשים שיגדירו יחד אתנו את העתיד. 

>> לניוזלטר המחלקה לחצו כאן!

הפרויקט של עדי פרידמן, קסניה סטפאנובה, ניב צחור

זה לא אומר שאין לנו היפותזות ורעיונות על מה הולך להיות: ברור לנו שעיצוב יכול להביא ערך מוסף לטכנולוגיה, שחללי העתיד יטמיעו גם שכבות של מציאות רבודה, ושאנשים שיודעים איך אפשר לבנות את מה שהם מתכננים יהיו יותר ויותר משמעותיים גם בעולם של איקאה ואליבאבא. זאת גם הסיבה שבניגוד לתחזיות, יש יותר ויותר דרישה למעצבי פנים ומרחב.

הפרויקט של בר בן זקן ואווה גלסקי, טבע אנושי, 2022

ברור לנו גם שעיצוב חלל יכול להציב מראה ביקורתית לחברה שלנו שנגררת לעתים לסיפורי הצלחה של אקזיטים ושוכחת מאלו שנשארו בצדי הדרכים של אומת הסטארט-אפ.

אנחנו מציבים את השאלות האלו למבחן ומאפשרים לכל סטודנטית וסטודנט לנווט את דרכם בתכנית על פי תחומי העניין ונטיות לבם - כי רק ככה נוכל לאתגר הגדרות מקצועיות שאבד עליהן הכלח.

מכיוון שאנחנו מאמינים שלא צריך לסבול בלימודים, החופש היחסי הזה מאפשר לסטודנטית ולסטודנטים שלנו לשלב את הידע שהם מביאים איתם עם הלימודים והמומחיות המקצועית הנלמדת במחלקה. בזה הרגע, אנו עובדים על חללי תערוכות, חנויות, חינוך, מרחבי פנאי, עבודה ומגורים על פיתוח חומרים חדשים, חוויות, או סביבות אקולוגיות, ועל הדבר הבא שאולי ישנה את עולם העיצוב.

איך כל זה קורה? בדרך כלל בסטודיו, שהוא הקורס המרכזי בלימודים שסביבו מתרכזים כל תחומי הידע במחלקה. בסטודיו שואלים את השאלות המרכזיות ומנסים להגיב אליהן באמצעות מגוון כלים טכניים ותיאורטיים שמקבלים בקורסים אחרים. רוצים לחשוב על תערוכה? כדאי שתלמדו היסטוריה של תערוכות. רוצות לעצב חלל מגיב ומשתנה? קחו שיעור בgrasshopper-. מה לגבי חיים ללא אנרגיה פחמית? הצטרפו לסדנת אמן עם מומחה מחו"ל שיודע הכל על תאים סולריים ומחזור מים.

הכל שקוף ופתוח לפניכם, כי עידן "אנחנו יודעים הכל, בואו ללמוד מאתנו" נגמר. יחי העידן החדש.

בראש העמוד: הפרויקט של דניאל ארבל ובלה סביון, ורטיגו, 2022

מתעניינים בלימודים? השאירו פרטים